2015

25 januari 2015 | Trio Marcel Kapteijn

TrioMarcelKapteijn
Een akoestisch huiskamerconcert met Marcel Kapteijn, voor velen nog bekend als zanger van het vroegere duo “Ten Sharp” met hun wereldhit “You”, samen met Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber percussie.

15 februari 2015 | Klezmerband Majim

Majim
De klezmerband Majim presenteerde het programma AVREML. Vijf bevlogen muzikanten met een keur aan instrumenten brachten een verhaal met plaatjes, oude Joodse liedjes en klezmermuziek over de wonderlijke avonturen van een volksjongen in het Midden-Europa van het begin van de vorige eeuw.

8 maart 2015 | Lumàyna

lumayna
Wat weten wij Nederlanders eigenlijk van Italiaanse muziek? Misschien Eros Ramazotti of operadeunen gezongen door Pavarotti? Lumàyna gaat daar verandering in brengen en nodigt u uit kennis te maken met Napolitaanse romanzes, filmmuziek, straatmuziek, jaren 30/40/50 swing, cantautori, jaren 60/70/80 popmuziek en meer. Dit alles wordt op onnavolgbare wijze aan elkaar gepraat in het Nederlands en Italiaans door Marcella Pischedda, die ook de zang voor haar rekening neemt. Samen met Hans Elzinga, gitaar en Rob Musters, klarinet en sopraansax vormen zij het trio Lumàyna. Een bijzondere voorstelling!

19 april 2015 | Waterwijs, eigen composities met thema water

Waterwijs
WaterWijs bestaat uit twee zangeressen en drie zangers, Liedjes van eigen hand worden meerstemmig gezongen en hier en daar afgewisseld met een solo. Zij begeleiden zichzelf met instrumenten als gitaren, accordeon, dwarsfluit, andere fluiten, bekende en onbekende percussie instrumenten.

maisa
50 jarig jubileum Maisa van der Kolk, vijftig jaar muzikante en weefster, een halve eeuw monnikenwerk. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseerde Maisa in het weekend van 2 en 3 mei een feestelijke happening:

Maisa’s Musical Mystery Tour

2 mei 2015 | Ieder heel uur miniconcerten van 10 minuten door Maisa op de kantele, de Finse schootharp en liet u kennismaken met het Finse Epos, de Kalevala.
Het openingsconcert werd verzorgd door het Trio De 3 Fiere Vrouwen.

3 Fiere Vrouwen

Concert door Duo Tsuhnat. Het duo bestaat uit Marjatta Ranta-Iso en Hans Kromme. Zij zongen en speelden muziek uit Karelië. Afgewisseld met prachtige gedichten door Inez Meter, die zich liet inspireren door de Finse natuur.3 mei 2015
|

Fem&Christian

Een optreden door de Deense klassiek gitarist Christian Fergo met zang van Femke de Graaf.

2013-07-15 058

Martha Dirkmaat – Planting droeg gedichten voor uit eigen werk, ook hier een centrale plaats voor de natuur.

10 mei 2015 | Duo Spontaan Ontstaan, Iers

DuoSpontaan
Het Duo Spontaan Onstaan kwam ons verrassen met Ierse Ballads en soms een uitstapje naar Nederlandstalige shanty. Hans Wensveen op mondharmonica en André de Vries gitaar.

14 juni 2015 | Folq–World, Internationale volksmuziek

Folq6b
De groep Folq-World speelt diverse genres uit de volks- en wereldmuziek. Muziek die deels bijna vergeten is of slechts bij weinigen bekend. Een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen en ieder stuk straalt weer zijn eigen sfeer uit. Van vrolijke klezmer tot melancholische Argentijnse tango’s, van Franse musettes tot Ierse drinkliedjes. Dit alles gespeeld op een veelheid aan instrumenten en af en toe een lied door Paul Hondius, Hans Peter Pluim, Kees Rood en Rico Linders.

23 augustus 2015 | De Zoet inval, tuinconcert

Zoete inval

De Zoete Inval is een muziekensemble dat Oud- Hollandse volksmuziek speelt op bijzondere muziekinstrumenten zoals hakkebord, strijkpsalter, rommelpot, rinkelbom, gecombineerd met gitaar, mandoline, viool, draailier, blokfluiten, kromhoorn, baroktrombone, contrabas en kleine percussie. De zoete Inval bestond voor deze gelegenheid uit Cor van Sliedrecht, Danielle Janssen, Irene van der Laan en Els Doekes. Een kennismaking met historische muziek uit de periode 1650-1750 op eigentijdse wijze gebracht, verlucht met informatie over de muziek en haar context.

20 september 2015 | Salute, Luitmuziek en zang


Voor deze gelegenheid bestaand uit Mieke Kok, mezzosopraan en Theo Holland op luit, bracht een programma van muziek uit de periode 1500 – 1650 , uit allerlei Europese landen. Volksliedjes, maar ook liederen van beroemde musici uit die tijd, zoals Constantijn Huygens, John Dowland, Alonso Mudarra e.a. De thema’s zijn natuurlijk, net als in onze tijd, vrolijkheid, verdriet, liefde en minnepijn. Omdat deze muziek voor veel mensen onbekend is, gaven zij tussen de bedrijven door een korte toelichting.

11 oktober 2015 | De twee gitaristen

PRESENTATIE VAN 2 EDAMMER GITARISTEN
De Edammers Steef Reilingh en Peter Bakker spelen voor deze gelegenheid een akoestisch repertoire van twaalf jaar jazz en blues standards, geschreven tussen 1910 en 1935 door Amerikaanse componisten en tekstschrijvers. Onder meer songs als : ”Get out get under the moon”, “My baby don’t care” en “Limehouse Blues”. Daarbij wordt de ukelele, de ukelele banjo, de akoestische slide en gewone gitaar gebruikt. Daarnaast worden ook composities uit de periode tussen 1970 en 1980 gespeeld. Na afloop wordt er voor de luisteraars een glaasje wijn, fris of sap geschonken.

22 november 2015 | De Midwinterhoorn


Ooit gehoord van het midwinterhoorn blazen? In Twente en Drenthe wordt dat volop beoefend in de donkere maanden. Roelie en Peter Kuiper uit Diever weten daar alles van en hebben zich bekwaamd in het blazen op de Winterhoorn. Tevens heeft Peter zich verdiept in het bouwen van deze hoorns. De combinatie van spelen en bouwen heeft er toe geleid dat het echtpaar zich heeft verdiept in meerdere primitieve hoorns, de Midwinterhoorn is daar dus een van, maar staat in de lezing wel wat meer centraal. Een reis door de tijd en naar verschillende landen. Met spannende verhalen over geesten en hoe je binnen een halve dag zelf een primitieve hoorn kunt maken. Een bijzondere ervaring!