2012

Vanaf Mei 2012 | Willen wij iedere maand iets bijzonders organiseren.

Mei 2012 | Tuus Knook-gitaar en Marianne Ebbers, viola da gamba

Marianne, Truus en Maisavan der Kolk, dec.2012Tijdens de Pianowandeling speelden Marianne Ebbers, Viola da gamba en Truus Knook , gitaar. Bij deze gelegenheid speelde Maisa als gast met draailier en psalter. Samen met de zang van Marianne een mooie combinatie van instrumenten.

Juni 2012 | De drie Fiere Vrouwen, tuinconcert

15-08-10 muziek MiddenwegRiet Duinmeijer , Marijke de Jong en Maisa van der Kolk vormen samen de 3 Fiere Vrouwen. De muziek die zij maken weerspiegelt hun interessesfeer. Marijke leerde door haar Friese man de Friese taal, Riet kiest als vakantieland vaak voor Frankrijk en Maisa leerde van haar Finse moeder de Finse taal. 3 FFen ,Fries, Frans, Fins en een flinke portie Jiddisch. Samen bespelen zij naast hun zang een indrukwekkend aantal instrumenten: Dwarsfluit, blokfluiten ,cello, accordeon, draailier, strijkpsalter, cymbaal, zaag en kantele.

13 Juli 2012 | Taoufik Mirkham bespeelde de Kanoun

IMG_5353Taoufik Mirkham groeide op in Damascus en volgde daar zijn muzikale opleiding aan het Higher Institute of Music. Hij is als hoofddocent Kanoun verbonden aan de Quatar Music Academy In Doha. Hij speelde al op 14- jarige leeftijd in een traditionele muziekgroep voor vocale en instrumentale Arabische muziek. Op 13 Juli kwam hij naar de Muziekkamer Edam en liet ons genieten van de klassieke klanken van de Kanoun. Een schitterend concert door een topmusicus.

22 Juli 2012 | Kaproun, Engels, Frans en Oud-Nederlands, tuinconcert

Foto's Arthur 04072014 346Op 22 juli2012 was er opnieuw een klapstoelconcert in de tuin van de Muziekkamer aan de Kaasmarkt. Dit maal Kaproen, een Middeleeuws kledingstuk dat de huidige spelers nog steeds past. Alleen is hun repertoire verschoven naar NU, met alle tijdstappen daar tussen. Zij speelden en zongen Nederlands-, Engels- en Franstalige muziek en brachten er hun eigen kleur aan. De leden van Kaproen: Pieter de la Court, Arthur Nieuwenhuis, Irene van der Laan, Nienke Meijer en Truus Marcus. Het instrumentarium : zang, viool, mandola, gitaar, percussie, draailier, grotta, lepels en fluiten.

30 September 2012 | Shady Grove, Keltische Middeleeuwse muziek

Shady GroveShady Grove speelt Keltische muziek met Medieval en Fantasy invloeden. De groep heeft met succes gespeeld op diverse Fantasy Festivals. Mooie ballades worden afgewisseld met dansbare tunes uit Bretagne, Ierland en Schotland.
Sylvette Ernsting: zang, draailier, bodhran en tinwistle. Rick Ernsting: zang, bouzouki, geierleier, synthesizer. Ron Gelderblom: basgitaar, didgeridoo, lowwistle en Renee Ernsting: zang, harp ,viool.
De groep brengt eigen nummers en speelt traditionals graag op een improviserende manier. Vrijheid en creativiteit is een inspiratiebron.

21 Oktober 2012 | De Trawanten van Banjaert, Middeleeuwse muziek

TrawantenMet regelmaat zijn zij te vinden op buitenplaatsen en kastelen, zoals de ruïne van Brederode. De Trawanten en Maisa hebben elkaar ontmoet tijdens de manifestatie rond het Slot Op Den Hoef in Egmond. De sfeer van vervlogen tijden van de Muziekkamer had voor hen de juiste aantrekkingskracht. Ze lieten zich graag uitnodigen voor een optreden met oude- en volksmuziek uit De Lage Landen.
Loes, Carla en Ed bespelen Breugheliaanse doedelzakken, schalmei, grote trom, kleppers, fluiten, trekzakken en mignon. Dit alles aangevuld met muziekinstrumenten uit de Muziekkamer, zoals draailier, strijkpsalter en viola da gamba door gastvrouwe Maisa van der Kolk.

25 November 2012 | Poëzieprogamma Verlangen

25nov12Waar kan een mens allemaal naar verlangen: dat vertolken Frouwkje Zwanenburg, Sijmen Tol en Maisa van der Kolk in poëtische klanken. Tijdens het concertje werden de gasten ondergedompeld in een echte najaarssfeer. Er werden gedichten voorgedragen van o.a. de Russische dichteres Anna Achmatova en de Friese dichter Tjebbe Hettinga. Ook een gedicht over het verlangen naar moederschap, alles met bijpassende muziek op bijzondere instrumenten. De afsluiting was met twee uitsmijters over steden waar je, als je er ooit hebt gewoond, intens naar kunt terugverlangen,

23 December 2012 | Noorderlicht, Scandinavisch Kerstfeest

NoorderlichtIn Scandinavië begint op 13 december het Kerstfeest. Volgens Middeleeuwse kalenders de langste nacht van het jaar. Lucia, in het wit gekleed met een kaarsenkroon op het hoofd, brengt dan voor iedereen het licht in de duisternis.
Piet Kolderman en Maisa van der Kolk haken daarop in en brengen een warm, Scandinavisch kerstprogramma met viool, nyckelharpa, psalter, Finse schootharp, mandola en zang.